Bodrum'un Tarihi Güzellikleri

Bodrum'un Tarihi ve Gezilecek Yerler

BODRUM’UN TARİHİ GÜZELLİKLERİ

Bodrum tatilinizde villa kiraladığınızda, lüks bir tatil atmosferini de beraberinde getirmiş olursunuz. Bodrum’un tükenmek bilmeyen yenilikçi doğası, tatil yapmak için Bodrum’a geldiğinizde ilk dakikada kendini hissettirir ve içinizde tomurcuklanan heyecan suyun üzerinde bedeninizi kuşatıverir.

Bodrum’un hemen girişinde, Yokuşbaşı semti yer alır. Keskin bir dönemeci usulca dönerken, bir anda karşınızda beliren deniz manzarasının üzerinde Bodrum Kalesi çarpar ilk olarak gözlerinize. Ufka doğru uzanan ve en uçta denizle birleşen gökyüzünden yüzünüze çarpan güneş, Bodrum tatilinizi geçireceğiniz villayı unutturur bir anlığına. Bodrum’da olmak bile güzeldir. 

Bodrum, Türkiye’nin ve aslında dünyanın en bilinen turizm cennetlerinden biridir. Muğla’nın 13 ilçesinden en büyük nüfusa sahip ilçe olan Bodrum, gün geçtikçe popülerliğini artırmakta, şehirden göçe konu olan yaşamların merkezi konumuna ulaşmaktadır.

Bodrum, tarihi açıdan da oldukça derin bir öneme sahiptir. Çevresinde bulunan tarihi güzellikler, ziyaretçilerin favori durakları olmaya devam etmektedir. Antik çağlardan bu yana medeniyetlere ev sahipliği yapmış, Ege’nin her dokusunu içinde barındırarak yükselmeye devam etmiştir.

Antik Yunan’daki ismi Halikarnassos olan Bodrum, Türkçe’de Halikarnas olarak geçmektedir. Ünlü yazar Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın adının “Halikarnas Balıkçısı” olarak geçmesi de bu nedenledir. Cevat Şakir, bir zamanlar yazdığı yazılar nedeniyle Bodrum’a sürülmüş, daha sonra aşık olduğu Bodrum’da arkadaşlarıyla birlikte “Mavi Yolculuk” turlarını başlatmıştır. Bodrum’un gelişmesindeki en büyük pay, şüphesiz kendisine aittir.

Bodrum’da villa kiraladığınızda, pek çok tarihi noktayı da rahatça gezebilme fırsatını da yakalarsınız. Bodrumun tarihi mekanları oldukça kolay ulaşılabilir yerlerde olduğundan, otellerin kalabalık gruplar halinde dolaştırdığı turistlerden olmaz, kendinize ait bir takvim yaratıp, Bodrum’un tarihi yerlerini kolayca gezebilirsiniz.

Dünyanın yedi harikasından birisi de Halikarnas Mozolesi olarak geçmektedir. Antik zamanlarda Bodrum’da inşaa edilen mozole, savaşlar ve doğal afetler nedeniyle yıpranıp yıkılmış, mozolenin mermerden taşları kullanılarak 15. yüzyılda Şövalyeler tarafından Bodrum Kalesi inşaa edilmiştir. Osmanlı’nın “Rodos Seferi” sırasında fethedilen Bodrum Kalesi, günümüzde dünyadaki en büyük ikinci Sualtı Arkeoloji Müzesi olarak halen faaliyet göstermektedir.


Bodrum villa kiralama seçeneklerinden birini tercih ettiğinizde, doğal bir konforun yanında, kolayca ulaşılabilecek tarihi noktaları da keşfetme imkanı bulabilirsiniz. Şayet aracınız varsa, pek çok tarihi güzelliği görmeniz kolaylaşacaktır. 

Bodrum ve çevresinde yer alan ve villa kiraladığınızda ziyaret edebileceğiniz en güzel tarihi mekanları sizler için sıraladık;

Bodrum Kalesi

Bodrum Sualtı Arkeoloji Müzesi

Bodrum Deniz Müzesi

Bodrum Barlar Sokağı

Zeki Müren Sanat Galerisi

Halikarnas Mozolesi

Bardakçı Yel Değirmenleri

Myndos Kapısı ve Antik Kenti

Antik Tiyatro

Tarihi Su Sarnıçları

Yalıkavak Yel Değirmenleri

Pedasa Antik Kenti

Aspat Kalesi

Termera Antik Kenti

Madnasa Antik Kenti

Osmanlı Tersanesi

Apostol Kilisesi

Bodrum villa kiralama seçenekleriyle sahip olacağınız zamanın büyük bir bölümünü tatiliniz içinde değerlendirebilirsiniz. Şayet tarihle ilgili iseniz ve Bodrum’un tarihi güzelliklerini keşfetmek istiyorsanız, yukarıda saydığımız tarihi noktaları ziyaret edebilir, günün büyük bir bölümünü yürüyerek geçirdikten sonra Bodrum’da yer alan villanıza dönüp, günü huzurlu bir sonla uğurlayabilirsiniz.


Bodrum’da villa kiralayarak kendinize farklı seçenekler de sunabilirsiniz.  Bodrum şehir merkezinden kalkan feribotlar, sizi kolay ve kısa sürede Datça yarımadasına ulaştırmaktadır. Aracınızla da ulaşım sağlayabileceğiniz feribotla, 1 saat 45 dakika sürede Bodrum’dan Datça’ya ulaşabilmeniz mümkün. 

Datça’daki tarihi yerleri Bodrum tatil villası kiraladığınızda gezebilir, Knidos gibi Türkiye’nin en huzurlu antik kentlerinden birini ziyaret edip gün batımlarının olağanüstü dokusunu içinize çekebilirsiniz.

Covid-19 Virüsüyle Yeniden Yazılan Tarih

Bugünlerde hepimiz biliyoruz ki, evden dışarıya adım atmak endişe verici. Herkesin sorduğu soruysa, yaz geldiğinde tatilini ne şekilde yapacağı olmakta. 

Kalabalıklardan uzakta, sağlıklı bir şekilde tatil yapmak ise aslında oldukça basit. Bodrum tatilinizde villa kiraladığınızda, tüm bu olumsuz koşulları geride bırakabilir, aileniz ve sevdiklerinizle birlikte korkmadan ve dilediğiniz gibi vaktinizi geçirebilirsiniz. Bodrum’un tarihi yerlerini keşfedebilir, bütün gününüzü doğanın size sunduğu güzelliklere ayırabilir, bugünün tarihini değiştirirken kendinizi ve sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Önlemler alındığı taktirde korkulacak bir şeyin kalmadığını hepimiz deneyimledik. Bodrum villa kiralama seçeneklerinden birini tercih ettiğinizde, otomatik olarak Covid-19 önlemlerini de almış olacaksınız. Sizden başka kimsenin olmayacağı havuzlu bir villada, lüks yazlık atmosferini yakından deneyimleyecek, villa tatilinin konforlu yolculuğunda yaz tatilinizi güvenli ve steril bir şekilde tamamlayabileceksiniz.

Arkadaşlarınızla yapacağınız tatillerde, ailenizle geçireceğiniz zamanlarda, balayınızda ve özel anlarınızda üstün bir performans sunan Bodrum tatil villaları ile en güvenli tatili sizlere sunmaktan memnuniyet duyuyoruz.

Toplumun sağlığını düşünerek tasarlanmış tatil villalarımızı tercih ettiğinizde, Bodrum’un en güzel tarihi yerlerini yeniden keşfedebilir, en güzel restoranlarında yemeğinizi yiyebilir, en güzel koylarında sevdiklerinizle birlikte mutluluğa yelken açabilirsiniz.

Web sitemiz üzerinde yer alan Bodrum villa kiralama seçeneklerini inceleyip erken rezervasyon imkanlarımızdan yararlanabilir, bütçenize ve yapacağınız tatile en uygun koşulları sağlayan villalarımıza herkesten önce sahip olabilirsiniz.

Bodrum tarihini, villa konforunun sizlere sunduğu farklı bir atmosferde deneyimlemek için iletişim numaralarımızdan bizi arayabilir, çevreyi oldukça iyi bilen rehberlerimizden her konuda bilgi alabilirsiniz.

Bodrum’un tarihini hep birlikte yeniden yazmak, daha güzel günlere bir an önce ulaşabilmek dileğiyle.


Sağlıklı ve keyifli tatiller dileriz.



(0) yorum

Henüz hiç yorum yapılmadı.

Yorum Ekleyin

Bodrumda keyifli bir tatile hazırsanız villalarımızı inceleyin

Bodrum Villa Turizm | Bodrumun İlk Villa Kiralama Ofisi