Bodrum Ulaşım Önerileri

Bodrum a Nasıl Gidilir ?

BODRUM  ULAŞIM ÖNERİLERİ

Yaz tatili esintilerinin yavaş yavaş kendini hissettirmeye başladığı günlerde, Türkiye’nin en çok tercih edilen tatil beldelerinden biri olan Bodrum’da hazırlıklar başlamış durumda. Tüm mekanlar, ziyaretçilerini en üst seviyede memnun edebilmek için gece gündüz çalışıyor. Yıpranmış iskeleler ve yollar onarılıyor, şehrin çehresi tekrar yaz aylarının ihtişamlı parlak günlerine hazırlanıyor.

Pandemi günlerinde en büyük hazırlığı ise villa kiralama şirketleri yapıyor. Firma olarak yılların getirdiği birikim ve tecrübeyle, şimdiden tatil villalarını sizler için en iyi şekilde belirliyor, gerekli temizlik işlemlerinden geçirerek, tatilcilerin kiralayacakları villaları steril hale getirecek programlar hazırlıyoruz. Bodrum’un en güzel noktasında yer alan villalarımızı tercih ettiğinizde, harika zamanlar geçireceğinizi şimdiden garanti ediyoruz.

Bodrum’da villa kiraladığınızda, ulaşım konusunda bilgi almak isteyeceğinizi düşündük. Bu nedenle sizlere Bodrum ve çevresindeki ulaşım seçeneklerinden bir derleme yaptık. Bu şekilde Bodrum tatil villanıza yerleştiğinizde, her yere kolaylıkla ulaşabileceğiniz rotaları ve ulaşım tercihlerinizi ortaya koymak istedik. 

Bodrum, Türkiye’nin tüm dünya tarafından tanınan popüler bir bölgesi olup Muğla iline bağlıdır. Bu nedenle ulaşım konusunda sürekli olarak karşınıza gelecek ilk seçenek Muğla’ya ulaşmak olacaktır. Muğla, Bodrum dışında, Fethiye, Marmaris, Akyaka , Datça gibi diğer popüler tatil beldelerinin de transfer merkezi konumundadır. Özellikle toplu taşıma ile bir noktadan diğer bir noktaya ulaşmak istediğinizde, mutlaka Muğla’ya da uğramanız gerekecektir.


Bodrum aynı zamanda bir yarımada olduğundan, üç tarafı da denizle çevrilidir. Bu durum karadan çok da fazla seçeneğin olmadığını göstermektedir. Bodrum’da kiraladığınız villaya ulaşım için belirli seçenekler mevcuttur. Bunlar aşağıdaki şekilde üçe ayrılmaktadır.

Havayolu

Karayolu

Denizyolu

Havayolu

Bodrum’a havayolu kullanarak gelmek istediğinizde, Bodrum merkezine 45 dakika mesafede yer alan Bodrum Havaalanına inmek durumundasınız. İstanbul, Ankara, İzmir ve bir çok büyük şehirden Bodrum’a havayolu ulaşımı bulunmaktadır. 

Havaalanına indiğinizde ise ise sizleri üç seçenek karşılayacaktır.

Araç kiralama

Taksi

Havaalanı transferi sağlayan otobüs şirketleri (Muttaş ve Havaş)

Şayet Bodrum villa tatilinizde bol bol gezmek ve Bodrum’un her anını doyasıya yaşamak istiyorsanız, havaalanına indiğinizde hemen sizi karşılayacak olan araç kiralama şirketlerinden araç kiralamanızı öneriyoruz. Bu şekilde hem daha konforlu, hem de Korona nedeniyle daha güvenli bir şekilde Bodrum’da kiraladığınız villanıza ulaşabilirsiniz. Bunun dışındaki opsiyonu kullanmak istediğinizde ise, kiraladığınız villanızın konumunu iyi tespit ederek önce Bodrum merkeze, daha sonrasında ise yazlık villanızın bulunduğu alana göre dolmuş, otobüs ya da taksi kullanabilirsiniz.

Unutmayın ki, Bodrum’da ulaşım hizmeti her yere bulunmakta ve her şekilde kendinize ait bir ulaşım hizmetine sahip olmaktasınız.

Karayolu

Bodrum villa tatilinizi yapacağınız konuma karayolu ile ulaşmak istediğinizde, iki seçenek ortaya çıkmaktadır;

Şahsi aracınız ile ulaşım

Otobüsle ulaşım

Şahsi aracınız ile tatile çıkacaksanız, ilk olarak nereden yola çıktığınıza göre konumunuzu belirlemeniz gerekmektedir. Bu konuda Google ve Yandex’in harita hizmetinden faydalanabilir, sizin için en rahat rotayı belirleyerek Bodrum’daki villanıza kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz. 

Kendi aracınızla Bodrum’a gelmeniz halinde, Bodrum’un tüm güzelliklerini sezonun yoğun kalabalığında sıra beklemeden yaşayabilir, ulaşmak istediğiniz her nokta için istediğiniz saatte yola çıkabilirsiniz. Bodrum tatil villanız içerisinde geçirdiğiniz zamanlarda, aracınıza atlayıp o an aklınıza düşen her yere kolayca gidebilir, akşamları vasıta bulma sorunu yaşamadan yazlık tatil villanıza istediğiniz saatte dönebilirsiniz.

Araç ile Bodrum’daki tatil villanıza ulaşmak istediğinizde, belli başlı şehirlerden Bodrum’a olan mesafeleri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Bu şekilde detaylı bir bilgi edinip, Bodrum villanıza ulaşım seçeneklerinizi net bir şekilde değerlendirebilirsiniz.

Adana     - Bodrum : 968 km

İstanbul   - Bodrum : 700 km

Ankara    - Bodrum : 710 km

Bursa      - Bodrum : 560 km

Eskişehir - Bodrum : 552 km

İzmir        - Bodrum : 240 km

Denizyolu

Bodrum’daki villanıza ulaşmanızın bir diğer yolu da denizyoludur. Özellikle Didim, Dalyan ve Datça ile Bodrum arasında feribot seferleri düzenlenmektedir. Bu şekilde hem Bodrum’a kolayca ulaşabilir, hem de Datça, Dalyan ve Didim gibi tatil mekanlarını gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz.

Bodrum, Yunan adalarından da oldukça fazla ziyaretçi almaktadır. Bu nedenle Yunan adaları ile Bodrum arasında feribot seferleri düzenlenmektedir. 

Villa tatilinizin bir gününde Yunanistan’ın Rodos Adası ve Kos Adasına ziyaretlerde bulunabilir, Bodrum villa tatilinizi farklı bir kültürün karasularını deneyimleyerek zenginleştirebilirsiniz.

Bodrum’dan yapılan feribot seferlerinin büyük bir kısmı arabalı vapurlarla yapılmakta olduğundan, aracınızla bu rotalara giderek, rahat bir tatil fırsatını da yakalayabilirsiniz.

Bodrum Şehir İçi Ulaşım Şekilleri

Bodrum’da villa kiralamaya karar verdiyseniz, ancak aracınızla gelmek istemiyorsanız üzülmeyin. Bodrum’un düzenli şehir içi ulaşım ağı ile Bodrum’un hemen hemen büyük bir kısmını kolayca ziyaret edebilirsiniz.

Şayet özel araçla seyahat etmediyseniz, villa tatilinizi yapacağınız alanı da buna göre belirlemeniz, tatilinizi oldukça rahat geçirmenizi sağlayacaktır. Villanızdan çıkıp Bodrum’u dolaşmak istediğinizde, taksi tutabilir, minibüs ve otobüsleri kullarak dilediğiniz noktaya gidebilirsiniz.

Her bütçeye uygun ulaşım imkanlarıyla farklı bir tatil beldesi olan Bodrum’da, belirli kısımlara toplu taşımayla, belirli kısımlara ise taksi kullanarak ulaşmanızı tavsiye ediyoruz. Tatilinizi geçireceğiniz kiralık villanın bulunduğu konumu iyi belirlemeniz, bu nedenle önemlidir.

Bodrum otogardan kalkan minibüs ve otobüsler, her 15 dakikada bir Bodrum’un çevresindeki her noktaya ulaşım sağlamaktadır. Otogardan kalkan toplu taşıma araçları;

Bitez

Ortakent

Yalıçiftlik

Gümüşlük

Gümbet

Yahşi Gürece,

Akyarlar

Turgutreis

Yalıkavak

Göltürkbükü

Dereköy

İslamhaneleri

Torba

Güvercinlik

gibi Bodrum’un en bilinen semtlerine ulaşım sağlamaktadır.


Covid - 19 Ulaşım Önlemleri

Covid - 19 virüsü nedeniyle Bodrum villa tatiliniz sırasında gerçekleştireceğiniz ulaşım tercihleriniz için önemli olabilecek uyarılarda bulunmak istiyoruz.

Seyahatlerinizi toplu taşıma araçlarında yaptığınızda mutlaka maske ve dezenfektan kullanınız.

Araçla çıkacağınız ulaşımlarda ise Bodrum tatil villanıza varana kadar, uzmanlar 4-5 kişilik araçlarda maskenin çıkarılmamasını tavsiye etmektedir.

Bodrum’daki villanızın dışında gitmek istediğiniz deniz, plaj ve havuzlarda kalabalık ortamlara girilmemesini tavsiye ediyoruz. Bu nedenle villa kiraladığınızda elde ettiğiniz güvenliğin farklı nedenlerle bozulmasını istemezsiniz diye düşünüyoruz.

Kendi aracınızla aile fertleri ile birlikte yolculuk edecekseniz, araç içerisinde tütün ve benzeri mamullerin kullanılmamasını öneriyoruz. 

Otobüs ile yolculuk yapacaksınız, yanınızdaki koltuğun boş olmasına önem vermenizi tavsiye ediyoruz.

Villa tatili boyunca farklı plajları ve farklı ortamları deneyimlemek istediğinizde, plajın yoğun kalabalığa maruz kalmamasına ve şezlongların mesafeli olmasına mutlaka dikkat ediniz. Sosyal mesafeye denizde de, karada olduğu kadar dikkat etmenizi öneriyoruz.

Tarihi alanları ziyaret ederken, kalabalık gruplar halinde dolaşmamanızı tavsiye ediyoruz.

Her şeye rağmen dikkat ettiğiniz takdirde sağlıklı ve güvenli bir tatilin anahtarı olan Bodrum villa kiralama seçenekleri ile endişeleriniz azalacak, sizlere sunduğumuz lüks ve konforlu imkanlarla kalabalıkları mümkün olduğunca geride bırakacaksınız.

Ulaşım sırasında ve sonrasında ellerinizi ve yüzünüzü yıkamayı, maskenizi takmayı ve sosyal mesafeyi gözetmeyi hiçbir zaman unutmayın.

Tüm güvenlik önlemleri konusunda sağlığınızı düşünen firmamızın geniş yelpazesi içinde yer alan Bodrum villalarını web sitemiz üzerinden inceleyebilir, bütçenize ve ihtiyaçlarınıza en uygun villayı seçerek erken rezervasyon imkanlarından yararlanabilirsiniz.

Sormak istediğiniz her türlü konu ile ilgili iletişim numaralarımızdan danışanlarımıza ulaşabilisiniz.

Bodrum’un tüm güzellikleri adına, keyifli ve sağlıklı bir tatil dileriz.


(0) yorum

Henüz hiç yorum yapılmadı.

Yorum Ekleyin

Bodrumda keyifli bir tatile hazırsanız villalarımızı inceleyin

Bodrum Villa Turizm | Bodrumun İlk Villa Kiralama Ofisi